Radius: Off
Radius:
km Set radius for geolocation
Search

Ingatlanjog – Bankkölcsön ingatlan vásárláshoz

Ingatlanjog – Bankkölcsön ingatlan vásárláshoz
Ingatlanjog, Ingatlanértékesítés, Illeték

Ingatlanjogi ügyben a Vevő azzal a kérdéssel fordult az Ügyvédi Irodánkhoz, hogy bankkölcsönt kíván igénybe venni az ingatlan vásárlásához. Ügyvédi Irodánk – az adott vétellel kapcsolatos több megjegyzés mellett – javasolta, hogy az adásvételi szerződésben kerüljön külön feltételként rögzítésre, miszerint amennyiben a bankkölcsön nyújtása bármely okból meghiúsulna, úgy az a Vevő felelősségi körén kívül álló oknak minősüljön, és ezen okból Vevő a foglaló összegét nem veszíti el.

Amennyiben ezen kikötés az adásvételi szerződésben nem kerül rögzítésre, abban az esetben a hitelkérelem benyújtásához a vevő nyilatkozata szükséges arra vonatkozóan, hogy a kölcsönnyújtás elmaradása miatt esetlegesen elvesztett foglalóval kapcsolatban a bankot semmilyen felelősség nem terheli (a bank védi magát, a hitelfevevő érdekei a látókörén kívül esnek), viszont egy a hitelfelvevőre nézve kedvezőtlen banki döntés komoly anyagi kárt okoz a Vevőnek. Éppen ezért még egy ilyen tisztán banki ügyletnek látszó jogi ügylet esetében is kérjük professzionális Ügyvédi Iroda tanácsát és együttműködését.

Milyen ügyvédet keressek, ha jogi ügyem adódik?

  • Specialistát, aki egy adott jogterületre szakosodott, annak szakértője
  • Gyakorlott ügyvédet, aki nem velünk fizetteti meg a tanulópénzt, hogy profivá váljon
  • Sikeres ügyvédet, aki ügyvédi munkája során nem csupán tapasztalatot szerez, hanem pénzt az ügyfelének
  • Agilis ügyvédet, aki brusztol, harcol az ügyfele igazáért, aki nem adja föl
  • Dörzsölt ügyvédet, aki ismeri, hogy működik a magyar jogrendszer de facto, a valóságban
  • Olyan ügyvédet – és ilyen igen kevés van -, aki képes egy eldöntendő kérdésre igennel vagy nemmel válaszolni hosszú, követhetetlen litánia mellett, amiből csak az nem derül ki, hogy igen vagy nem

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket karakterrel jelöljük.

látogató számláló